Stichting LOEY zoekt de meest talentvolle online ondernemer van 2017

De Stichting LOEY reikt dit jaar voor de tweede maal de LOEY Talent Award uit. Een onderscheiding voor de meest ambitieuze en talentvolle online ondernemer van Nederland. Het Nederlandse publiek kan kandidaten nomineren vanaf vandaag tot begin juni.

Jaarlijks reikt de Stichting LOEY de onderscheiding uit voor de beste online ondernemer van Nederland; de LOEY Award. De winnaar van de LOEY Award is een jaar lang ambassadeur en vertegenwoordiger van het ondernemerschap in de Nederlandse online industrie. Bas Beerens, oprichter van WeTransfer, won vorig jaar de onderscheiding als voor voorbeeld van uitzonderlijk Nederlands ondernemerschap in de internetindustrie.

Voor de tweede maal wordt de uitreiking van de LOEY Award aangevuld met de LOEY Talent Award. De LOEY Talent Award is de onderscheiding voor de meest talentvolle online ondernemer van Nederland. De award wordt uitgereikt aan een ambitieuze online ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Vorig jaar werd de LOEY Talent Award voor het eerst gewonnen door Hans Ober, oprichter van Ticketswap.

LOEY Talent Award
Vanaf vandaag kan het Nederlandse publiek tot en met 4 juni talentvolle ondernemers nomineren voor de LOEY Talent Award. Via een nominatieformulier op de website loeyawards.nl/talent kunnen kandidaten worden aangedragen. Het LOEY Expertpanel bestaande uit online deskundigen selecteert vervolgens 6 kandidaten die op woensdag 6 september mogen pitchen voor het panel. Op basis van de pitches worden 3 finalisten gekozen. Tijdens de uitreikingsavond op maandag 11 september zal het aanwezige publiek kiezen wie van de drie finalisten zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen.

Patrick Kerssemakers, voorzitter van de LOEY Awards: “Tijdens de eerste editie van de LOEY Talent Award waren we blij verrast door de voorgedragen kandidaten en de veelzijdigheid aan ondernemerschap in de online industrie. Een bewijs dat in Nederland veel talentvolle en ambitieuze ondernemers aanwezig zijn, maar nog niet altijd zichtbaar zijn voor het grote publiek. Met het organiseren van de LOEY Talent Award willen we ons nadrukkelijk richten op ondernemers die erin slagen vroegtijdige barrières te overwinnen en de massa weet te verbinden aan hun product of dienst. Talentvolle en veelbelovende online ondernemers die anderen in de industrie iets kunnen leren of inspireren. Een kandidaat voor de LOEY Talent Award is wat mij betreft ook een kanshebber voor de LOEY Award in de toekomst.”

Onderdeel van het LOEY-netwerk
Door een nominatie voor de LOEY Talent Award worden de talentvolle ondernemers uit de online industrie in de schijnwerpers gezet. Genomineerden en finalisten komen in aanraking met een netwerk van top ondernemers uit de Nederlandse internetwereld. Tijdens de uitreiking op maandag 11 september zullen de geselecteerde kandidaten aanwezig zijn, krijgen de 3 finalisten de kans om zichzelf te presenteren op het podium en krijgen de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met aanwezige ondernemers. De winnaar van de LOEY Talent Award krijgt, naast een unieke bokaal, volop media-aandacht tijdens en na het evenement en wordt genodigd voor het selecte jaarlijkse georganiseerde LOEY dinner.

Over de LOEY Awards
De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners