Stichting LOEY presenteert 3 vrouwelijke finalisten voor Talent Award 2019

Loes Daniels (FlightGiftCard), Thalita van Ogtrop (The Next Closet) en Graciëlla van Vliet (Closure) zijn de drie finalisten die nog kans maken op de LOEY Talent Award 2019. Uit negen vrouwelijke talentvolle internetondernemers heeft het LOEY Expertpanel deze drie ondernemers geselecteerd. Vanwege het 10 jarig bestaan van de Stichting LOEY en het stimuleren van meer diversiteit in de Nederlandse internetindustrie waren dit jaar alleen talentvolle vrouwelijke ondernemers genomineerd voor de onderscheiding.

De Stichting LOEY maakt vandaag bekend dat Loes Daniels (FlightGiftCard), Thalita van Ogtrop (The Next Closet) en Graciëlla van Vliet (Closure) de drie finalisten zijn voor de LOEY Talent Award 2019. Tijdens een bijeenkomst van het LOEY Expertpanel op maandag 2 september werden de drie finalisten geselecteerd uit een groep van negen talentvolle vrouwelijke internetondernemers. Vanwege het 10 jarig bestaan van de Stichting LOEY en het stimuleren van meer diversiteit in de Nederlandse internetindustrie waren dit jaar alleen talentvolle vrouwelijke ondernemers genomineerd voor de onderscheiding.

De LOEY Talent Award wordt dit jaar voor de vierde maal uitgereikt aan een ambitieuze online ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Het LOEY Expertpanel bestaat uit online professionals en deskundigen. Tijdens de gesprekken met de genomineerden zijn de ondernemers beoordeeld op hun bewerkstelligde groei, innovatie en inspiratie, waarbij de nadruk is gelegd op de ontwikkeling die de ondernemer heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

 

De 3 finalisten voor de LOEY Talent Award 2019

Het LOEY Expertpanel heeft op basis van de pitches en vraaggesprekken met de 9 genomineerde vrouwelijke ondernemers de volgende 3 ondernemers geselecteerd als finalist (in alfabetische volgorde):

Loes Daniels (FlightGiftCard)

Loes Daniels

Loes Daniels is oprichter van FlightGiftCard, de eerste geschenkbon waarmee er bij 300 aangesloten internationale luchtvaartmaatschappijen in 70 landen een vliegticket geboekt kan worden. Naast FlightGiftCard is Daniels ook eigenaar van Hotelgift, een cadeaukaart voor meer dan 200.000 hotels wereldwijd. De cadeaukaarten kunnen worden besteld en verzilverd via de eigen platformen die live zijn in 5 talen, 15 valuta en in meer dan 50 landen worden verkocht. Daniels heeft haar bedrijf volledig zelf opgebouwd en jaar op jaar sterke groei laten zien. Met haar cadeaukaarten wil Daniels in 2022 wereldwijd de beste aanbieder van belevenis cadeaukaarten zijn.

Thalita van Ogtrop (The Next Closet)

Thalita van Ogtrop

Thalita van Ogtrop is medeoprichter van The Next Closet, een duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding. Van Ogtrop startte The Next Closet in 2013 samen met Lieke Pijpers. Samen streven ze om het modelandschap te verduurzamen en tweedehandskleding gangbaar te maken. Het is een groeimarkt waarin de kaarten nog moeten worden verdeeld. Het team van van Ogtrop bestaat op dit moment uit twintig medewerkers en verdubbelde vorig jaar in omzet. Van Ogtrop geeft aan dat het doel is om de grootste duurzame marktplaats te worden met de hoogste impact. Einddoel is: tweedehands de eerste keus te maken. The Next Closet haalde eerder 3 miljoen euro op aan externe investeringen.

Graciëlla van Vliet (Closure)

Graciella van Vliet

Graciëlla van Vliet is medeoprichter van Closure, een dienst waarmee nabestaanden alle abonnementen, contracten en accounts van hun dierbare kunnen opzeggen. Van Vliet startte Closure in 2017 samen met Chantal van der Velde. Met hun bedrijf zetten zij hun exacte en technische achtergrond in op een manier waarmee zij veel mensen in een emotionele en pijnlijke periode van hun leven kunnen ontlasten. Inmiddels zijn er samenwerkingen gestart met partijen als KPN, Telfort, OV-Chipkaart en Ardanta waardoor Closure elke maand honderden nabestaanden ondersteund. Closure won in 2018 de Philips Innovation Award, stond in de finale van TedxAmsterdamWomen en was finalist in de Sprout 25 onder de 25.

Het belang van internet ondernemerschap in de Nederlandse economie is meer dan evident. Echter is vrouwelijk ondernemerschap in de online industrie dat niet altijd. Als Stichting LOEY zien we het als een belangrijke taak om bij uitstek vrouwelijk ondernemerschap in de online industrie te stimuleren. Deze drie finalisten van dit jaar laten zien dat we in Nederland zeer sterke en talentvolle vrouwelijke online ondernemers hebben en zijn een grote inspiratiebron voor andere (vrouwelijke) ondernemers in de online industrie.
Patrick Kerssemakers, voorzitter van de LOEY Awards.

 

En nu verder?

De drie finalisten voor de LOEY Talent Award krijgen de kans zichzelf voor te stellen aan de +250 beste online ondernemers van Nederland tijdens het 2e lustrum van de LOEY Awards volgende week op dinsdag 10 september. Het aanwezige publiek zal via een sms-stemronde beslissen welke ondernemer zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen en de LOEY Talent Award 2019 wint.

 

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital. Het LOEY Awards bestuur staat onder leiding van Patrick Kerssemakers (voorzitter) en Marijn Pijnenborg.

Partners