Stichting LOEY presenteert 6 meest talentvolle online ondernemers van Nederland in 2018

De Stichting LOEY presenteert vandaag de zes meest talentvolle online ondernemers van Nederland in 2018. Op basis van alle inzendingen door het Nederlandse publiek zijn zes in het oog springende ondernemers geselecteerd om kans te maken op de LOEY Talent Award 2018. De zes bestaat uit (in alfabetische volgorde): Sjuul Berden (United Wardrobe), Thijs Bosgoed (BuyBay), Milan Daniels (Otrium), Paul Eggink (Temper), Joep Gommers (EclecticIQ) en Charly van der Straten (Charly Cares).

De Stichting LOEY presenteert vandaag de zes meest talentvolle online ondernemers van Nederland in 2018. Op basis van alle inzendingen door het Nederlandse publiek zijn zes in het oog springende ondernemers geselecteerd om kans te maken op de LOEY Talent Award 2018. De zes bestaat uit (in alfabetische volgorde): Sjuul Berden (United Wardrobe), Thijs Bosgoed (BuyBay), Milan Daniels (Otrium), Paul Eggink (Temper), Joep Gommers (EclecticIQ) en Charly van der Straten (Charly Cares).

In mei van dit jaar kon het Nederlandse publiek ondernemers voordragen om in aanmerking te komen van de award. De LOEY Talent Award wordt dit jaar voor de derde maal uitgereikt aan een ambitieuze online ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Het LOEY Expertpanel bestaande uit online professionals en deskundigen heeft uit alle inzendingen door de Nederlandse online industrie 6 genomineerden geselecteerd. Alle aangedragen ondernemers zijn beoordeeld op hun bewerkstelligde groei, innovatie en inspiratie, waarbij de nadruk is gelegd op de ontwikkeling die de ondernemer heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

 

De 6 meest talentvolle online ondernemers van Nederland in 2018

Het LOEY Expertpanel heeft op basis van alle inzendingen en criteria onderstaande ondernemers benoemt tot de 6 meest talentvolle online ondernemers van Nederland in 2018 (in alfabetische volgorde):

– Sjuul Berden (United Wardrobe)
– Thijs Bosgoed (BuyBay)
– Milan Daniels (Otrium)
– Paul Eggink (Temper)
– Joep Gommers (EclecticIQ)
– Charly van der Straten (Charly Cares)

 

Sjuul Berden (United Wardrobe)

Sjuul Berden - United Wardrobe

Sjuul Berden is medeoprichter van United Wardrobe, een snelgroeiende sociale kledingmarktplaats. Berden startte United Wardrobe in 2014 samen met Thijs Slijkhuis en Thijs Verheul. Na de focus op Nederland en België, waarmee maandelijks zo’n negentigduizend transactie worden afgehandeld, bouwt het bedrijf nu verder in Europa. Berden won met United Wardrobe eerder de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards en werd met zijn medeoprichters uitgeroepen tot beste jonge ondernemers in 2015 door magazine Sprout. United Wardrobe haalde in 2017 een investering op van 1 miljoen euro bij Peak Capital.

Thijs Bosgoed (BuyBay)

Thijs Bosgoed - BuyBay

Thijs Bosgoed is de CEO en medeoprichter van BuyBay. BuyBay geeft retouren een tweede leven door ze aan te bieden aan consumenten. Gestart in 2014 met zijn broer Erik, biedt Bosgoed met BuyBay aan de hand van slimme prijsberekening, snelle levering en verkoop via bekende, grote platformen een innovatieve totaaloplossing voor retourgoederen. De groei van BuyBay laat zich omschrijven als exponentieel. Met BuyBay wil Bosgoed de Europese retourmarkt openbreken, alleen al jaarlijks worden zo’n 3,5 miljard goederen retour gezonden in Europa. BuyBay ontving hiervoor in maart van dit jaar een Horizon 2020 subsidie van twee miljoen euro door de Europese Commissie.

Milan Daniels (Otrium)

Milan Daniels - Otrium

Milan Daniels is Co-CEO en medeoprichter van Otrium, een online fashion outletplatform. Samen met Max Klijnstra begon Daniels drie jaar geleden een marktplaats waar opkomende en gevestigde mode merken een online outlet kunnen openen om bestaande collecties te verkopen aan een besloten shopping community. In een korte tijd heeft Daniels Otrium uitgebouwd tot een uitdager die de traditionele en veelal offline outlet markt positief op z’n kop zet. Al meer dan 70 merken en 300.000 leden hebben zich aangesloten aan Otrium. Maandelijks vinden er ruim vijftienduizend transacties plaats. Dit jaar won Daniels met Otrium de Shopping Award voor beste starter en ontving het 1,4 miljoen euro aan investeringen van Keadyn, Boralis en Venture Fathers.

Paul Eggink (Temper)

Paul Eggink - Temper

Paul Eggink is CEO en mede-oprichter van Temper, een platform waar horeca freelancers reageren op opdrachten van horecabedrijven. Eggink startte Temper in 2015 en runt het bedrijf samen met zijn mede-oprichters Jeroen Jochems en Niels Arntz. Temper functioneert als een online marktplaats waar freelance horeca personeel, zonder tussenkomst van een uitzendbureau, ingezet kan worden door hotels, bars, restaurants en clubs. Temper neemt daarbij zoveel mogelijk zaken uit handen, zoals uitbetaling, ondersteuning bij btw-aangifte en helpt bedrijven zich succesvol te positioneren op het platform. Op dit moment zijn er zo’n veertigduizend freelancers en vijfentwintighonderd horecabedrijven aangesloten bij Temper en stapsgewijs wordt het bedrijf actief in nieuwe Nederlandse steden. Eggink heeft met Temper in 2017 een investering opgehaald bij verschillende private investeerders en is nadrukkelijk betrokken in het politiek maatschappelijke debat over de toekomst van de arbeidsmarkt.

Joep Gommers (EclecticIQ)

Joep Gommers - EclecticIQ

Joep Gommers is de CEO en oprichter van EclecticIQ, een platform dat cyber-inlichtingen toegankelijker maakt. Gommers startte in 2014 met EclecticIQ en heeft inmiddels een team van meer dan zestig medewerkers. Met EclecticIQ biedt Gommers klanten een dashboard met data en inzichten over digitale dreigingen. Hiermee weet het cybersecurityteam van een bedrijf wanneer ze in actie moeten komen. EclecticIQ behoort tot de snelstgroeiende Nederlandse technologiebedrijven en wil niet alleen uitbreiden binnen Europa, maar zet ook in op de Afrikaanse en Noord-Amerikaanse markt. Gommers haalde voor deze groei in 2017 een series B investering van veertien miljoen euro op onder leiding van Keen Venture Partners.

Charly van der Straten (Charly Cares)

Charly van der Straten - Charly Cares

Charly van der Straten is medeoprichter van Charly Cares, een Oppas App dat bemiddelt in last-minute, flexibele en vaste oppassen. Charly startte Charly Cares samen met Xander Koenen in 2015 en heeft zelf de dagelijkse verantwoordelijkheid binnen het bedrijf. De “Oppas Angels” van Charly Cares zijn persoonlijk gescreend en worden door de ouder verplicht beoordeeld na iedere oppasdienst. In het eerste jaar realiseerde van der Straten al zo’n dertigduizend betaalde oppasdiensten. Na een achttal Nederlandse steden wil van der Straten nu internationaal uitbreiden naar Londen. Voor deze uitbreiding heeft Charly Cares eind 2017 meer dan 1 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding en onder private investeerders.

 

“Dit jaar zijn opnieuw veel talentvolle ondernemers genomineerd om in aanmerking te komen voor de LOEY Talent Award 2018. De 6 geselecteerde kandidaten door het LOEY Expertpanel zijn afzonderlijk van elkaar zeer getalenteerd en zitten vol ambitie, waarbij zij een voorbeeld zijn voor anderen. We zijn dan ook trots dat deze zes internetondernemers dit jaar meedingen naar de onderscheiding.” 

Patrick Kerssemakers, voorzitter van de LOEY Awards.

 

En nu verder?

De zes meest talentvolle online ondernemers van Nederland zullen met het LOEY Expertpanel in gesprek gaan over hun ondernemerschap. Het panel beslist zo welke drie ondernemers doorgaan naar de finale van de LOEY Talent Award op woensdag 12 september. De drie finalisten krijgen de kans zichzelf voor te stellen aan de +250 beste online ondernemers van Nederland tijdens de negende LOEY Awards uitreiking. Het aanwezige publiek zal dan via een sms-stemronde beslissen welke ondernemer zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen en de LOEY Talent Award 2018 wint.

 

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners