Meest talentvolle online ondernemer gezocht van 2018

De Stichting LOEY reikt dit jaar voor de derde maal de LOEY Talent Award uit. Een onderscheiding voor de meest ambitieuze en talentvolle online ondernemer van Nederland. Het Nederlandse publiek kan kandidaten nomineren vanaf vandaag tot en met vrijdag 18 mei.

Vanaf vandaag kan het Nederlandse publiek tot en met vrijdag 18 mei talentvolle ondernemers nomineren voor de LOEY Talent Award 2018. Via een nominatieformulier op de website loeyawards.nl/talent kunnen kandidaten worden aangedragen. De LOEY Talent Award is de onderscheiding voor de meest talentvolle online ondernemer van Nederland. De award wordt uitgereikt aan een ambitieuze online ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert.

Al voor de negende keer op rij wordt dit jaar door de Stichting LOEY twee onderscheidingen uitgereikt voor de beste online ondernemers van Nederland. In 2017 werd Jouk Pleiter, oprichter van Backbase, uitgeroepen tot Leading Online Entrepreneur Of the Year in de aanwezigheid van Koningin Máxima en werd Danique Wiltink (Nimbles) als winnaar van de LOEY Talent Award gekozen. Een jaar lang zijn zij een voorbeeld van uitzonderlijk Nederlands ondernemerschap in de internetindustrie. In 2016 werd de LOEY Talent Award voor het eerst uitgereikt aan Hans Ober (Ticketswap).

Selectieproces voor de LOEY Talent Award

Na het sluiten van de nominatieronde op 18 mei selecteert het LOEY Expertpanel, bestaande uit online professionals en deskundigen, 6 kandidaten die op maandag 3 september mogen pitchen voor het panel. Op basis van de pitches worden 3 finalisten gekozen. Tijdens de uitreikingsavond op woensdag 12 september zal het aanwezige publiek kiezen wie van de drie finalisten zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen.

Patrick Kerssemakers, voorzitter van de LOEY Awards:

De Stichting LOEY heeft al negen jaar lang de missie on ondernemerschap in de internetindustrie te stimuleren. In de afgelopen twee jaar hebben we met de LOEY Talent Award twee internetondernemers onderscheiden die een absoluut voorbeeld zijn voor jonge ambitieuze ondernemers. Ook dit jaar zijn we opzoek naar talenten die zich uitzonderlijk ontwikkelen, een prikkelende inspiratiebron zijn voor anderen en in de toekomst misschien wel in aanmerking komen voor de hoofdaward. We kijken reikhalzend uit naar de nominaties van dit jaar.

 

Onderdeel van het LOEY-netwerk

Door een nominatie voor de LOEY Talent Award worden talentvolle ondernemers uit de online industrie in de schijnwerpers gezet. Genomineerden en finalisten komen in aanraking met een netwerk van top ondernemers uit de Nederlandse internetwereld. Tijdens de uitreiking op woensdag 12 september zullen de geselecteerde kandidaten aanwezig zijn, krijgen de 3 finalisten de kans om zichzelf te presenteren middels een video en krijgen de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met de aanwezige ondernemers. De winnaar van de LOEY Talent Award krijgt, naast een unieke bokaal, een cheque met verschillende diensten van de LOEY-partners, volop media-aandacht tijdens en na het evenement en wordt genodigd voor het selecte jaarlijkse georganiseerde LOEY dinner.

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners