Stichting LOEY presenteert 9 meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van 2019

De Stichting LOEY presenteert vandaag de negen meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van Nederland in 2019. Vanwege het 10 jarig bestaan van de Stichting LOEY en het stimuleren van meer diversiteit in de Nederlandse internetindustrie zijn dit jaar alleen talentvolle vrouwelijke ondernemers genomineerd. De negen bestaan uit (in alfabetische volgorde): Wendy Bogers (Ligo), Loes Daniels (FlightGiftCard), Judith Eyck (Vakanties.nl), Els van der Helm (Shleep), Kristel Kuit (Headroom), Charlotte Melkert (Equalture), Thalita van Ogtrop (The Next Closet), Suzanne van Straaten (Sprinklr.co), Graciëlla van Vliet (Closure).

De Stichting LOEY presenteert vandaag de negen meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van Nederland in 2019. Op basis van nominaties door Stichting LOEY zijn uiteindelijk negen in het oog springende ondernemers geselecteerd om kans te maken op de LOEY Talent Award 2019. Vanwege het 10 jarig bestaan van de Stichting LOEY en het stimuleren van meer diversiteit in de Nederlandse internetindustrie zijn dit jaar alleen talentvolle vrouwelijke ondernemers genomineerd voor de onderscheiding. De negen genomineerden bestaan uit (in alfabetische volgorde): Wendy Bogers (Ligo), Loes Daniels (FlightGiftCard), Judith Eyck (Vakanties.nl), Els van der Helm (Shleep), Kristel Kuit (Headroom), Charlotte Melkert (Equalture), Thalita van Ogtrop (The Next Closet), Suzanne van Straaten (Sprinklr.co), Graciëlla van Vliet (Closure). 

Tien jaar geleden werd de Stichting LOEY geïnitieerd door Hubert Deitmers en Heleen-Dura van Oord om ondernemerschap in de Nederlandse internetindustrie actief te stimuleren en samenwerkingsverbanden te realiseren. Sindsdien is er veel veranderd en is het belang dat internetondernemers spelen in de Nederlandse economie meer dan evident. Echter is vrouwelijk ondernemerschap in de online industrie dat niet altijd. Het is mede daarom dat de Stichting LOEY het als een belangrijke taak ziet om bij uitstek vrouwelijk ondernemerschap in de online industrie te stimuleren en uit te lichten. 

De LOEY Talent Award wordt dit jaar voor de vierde maal uitgereikt aan een ambitieuze online ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Het LOEY Expertpanel bestaande uit online professionals en deskundigen heeft uit alle nominaties die zijn voorgedragen door de Stichting LOEY uiteindelijk 9 vrouwelijke ondernemers geselecteerd. Alle aangedragen ondernemers zijn beoordeeld op hun bewerkstelligde groei, innovatie en inspiratie, waarbij de nadruk is gelegd op de ontwikkeling die de ondernemer heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

 

De 9 meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van Nederland in 2019

Het LOEY Expertpanel heeft op basis van de nominaties door de Stichting LOEY onderstaande vrouwelijke ondernemers benoemt tot de 9 meest talentvolle online ondernemers van Nederland in 2019 (in alfabetische volgorde):

 

1. Wendy Bogers (Ligo)
2. Loes Daniels (FlightGiftCard)
3. Judith Eyck (Vakanties.nl)
4. Els van der Helm (Shleep)
5. Kristel Kuit (Headroom)
6. Charlotte Melkert (Equalture)
7. Thalita van Ogtrop (The Next Closet)
8. Suzanne van Straaten (Sprinklr.co)
9. Graciëlla van Vliet (Closure) 

 

Wendy Bogers (Ligo)

Wendy Bogers

Wendy Bogers is de oprichter van Ligo, een online platform voor juridische diensten en contract lifecycle management. Startende bedrijven hebben via Ligo eenvoudige toegang tot juridische diensten. Daarnaast kunnen grote organisaties eenvoudig hun contracten automatisch genereren, onderhandelen, ondertekenen en managen. Bogers startte Ligo in 2015, na 8 jaar gewerkt te hebben in de advocatuur bij onder andere Baker & McKenzie. Ze kreeg het bedrijf in 3 jaar winstgevend en inmiddels bestaat het team uit 20 medewerkers. In 2018 werd een investering van 500.000 euro opgehaald onder een private investeerder.  

Loes Daniels (FlightGiftCard)

Loes Daniels

Loes Daniels is oprichter van FlightGiftCard, de eerste geschenkbon waarmee er bij 300 aangesloten internationale luchtvaartmaatschappijen in 70 landen een vliegticket geboekt kan worden. Naast FlightGiftCard is Daniels ook eigenaar van Hotelgift, een cadeaukaart voor meer dan 200.000 hotels wereldwijd. De cadeaukaarten kunnen worden besteld en verzilverd via de eigen platformen die live zijn in 5 talen, 15 valuta en in meer dan 50 landen worden verkocht. Daniels heeft haar bedrijf volledig zelf opgebouwd en jaar op jaar sterke groei laten zien. Met haar cadeaukaarten wil Daniels in 2022 wereldwijd de beste aanbieder van belevenis cadeaukaarten zijn. 

Judith Eyck (Vakanties.nl)

Judith Eyck

Judith Eyck is oprichter van Vakanties.nl, een online reisbureau waar klanten zelf hun complete vakantie kunnen samenstellen door realtime combinaties van vluchten, hotels en transfers of huurauto. Door de komst van onder andere low cost vliegmaatschappijen kan iedereen gemakkelijk zelf zijn vakantie samenstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de prijs geheel transparant. Vakanties.nl reduceert keuzestress door uit het aanbod van ruim 15.000 vakanties hyperpersoonlijke suggesties te bieden. In 2019 wil Eyck met minimaal 800% groeien. Eyck startte Vakanties.nl in 2017 samen met Joost Romeijn, oprichter van de Sunweb Group. Het team van Vakanties.nl is inmiddels gegroeid naar 19 medewerkers.

Els van der Helm (Shleep)

Els van der Helm

Neurowetenschapper Dr. Els van der Helm is medeoprichter van Shleep, een digitaal slaapcoachingsplatform waarmee organisaties ervoor zorgen dat medewerkers beter presteren, vitaler en beter betrokken zijn. Van der Helm combineert haar diepe slaapexpertise met haar ruime ervaring in het bedrijfsleven: ze werkte bij McKinsey als strategie consultant en is adjunct professor aan IE business school in Madrid. Van der Helm werd door Arianna Huffington’s Thrive Global uitgeroepen tot 1 van de 5 top slaapexperts in de wereld. Haar bedrijf Shleep werd de afgelopen jaren herhaaldelijk genomineerd als top-10 startup (Sprout, EU startups) en heeft de top 3 management consultancies en technologiebedrijven als klant. Shleep is nu snel aan het groeien in het buitenland en breidt het product en team verder uit in 2019.

Kristel Kuit (Headroom)

Kristel Kuit

Kristel Kuit is oprichter van Headroom, dat Personal Assistance (PA) services op afstand biedt op basis van maandelijkse abonnementen en de laatste technologische tools. Het team van Headroom bestaat uit 20 medewerkers die het eenvoudig willen maken voor ondernemers om te werken met een assistent. Kuit startte Headroom in 2013 en groeit sindsdien hard. Inmiddels mag Kuit met Headroom ondernemers zoals Arthur Kosten, Willemijn Verloop, Marc van Agteren en John Huiberts tot gebruikers rekenen. 

Charlotte Melkert (Equalture)

Charlotte Melkert

Charlotte Melkert is medeoprichter van Equalture, een pre-selectie technologie die haar klanten ondersteunt bij het voorspellen van de toekomstige performance van sollicitanten door inzet van o.a. Artificial Intelligence en gamification. Doel is hiermee om op een data-gedreven en objectieve manier bedrijven te helpen bij het vormen van top-performing teams. Charlotte startte Equalture in 2018 samen met haar tweelingzus Fleur. Inmiddels weten tientallen klanten de weg naar Equalture te vinden bestaat het team uit zes medewerkers, wat Melkert wil uitbouwen tot een team van 35 tot 50 medewerkers. Eerder was Equalture één van de winnaars op de Recruitmenttech demo day en was het finalist in de Sprout 25 onder de 25.

Thalita van Ogtrop (The Next Closet)

Thalita van Ogtrop

Thalita van Ogtrop is medeoprichter van The Next Closet, een duurzame marktplaats voor tweedehands designerkleding. Van Ogtrop startte The Next Closet in 2013 samen met Lieke Pijpers. Samen streven ze om het modelandschap te verduurzamen en tweedehandskleding gangbaar te maken. Het is een groeimarkt waarin de kaarten nog moeten worden verdeeld. Het team van van Ogtrop bestaat op dit moment uit twintig medewerkers en verdubbelde vorig jaar in omzet. Van Ogtrop geeft aan dat het doel is om de grootste duurzame marktplaats te worden met de hoogste impact. Einddoel is: tweedehands de eerste keus te maken. The Next Closet haalde eerder 3 miljoen euro op aan externe investeringen.

Suzanne van Straaten (Sprinklr)

Suzanne van Straaten

Suzanne van Straaten is medeoprichter van Sprinklr, een bedrijf dat duurzaam gekweekte planten verkoopt en met een unieke plant coach-app consumenten helpt bij de verzorging. Van Straaten startte Spinklr in 2016 samen met Liedewij Loorbach en Mark Gallop. In datzelfde jaar werd met met een crowdfundingcampagne 12.000 euro opgehaald. Inmiddels heeft Sprinklr duizenden klanten, honderden zakelijke klanten en tientallen duizenden planten geleverd. Daarnaast haalde Spinklr 315.000 euro op aan investeringen bij onder andere Elho, Royal Lemkes en MTM. Met deze investeerders haalde Spinklr niet alleen geld op, maar haalt ook kennis in huis, zowel over de sierteeltsector als op het gebied van e-commerce.

Graciëlla van Vliet (Closure)

Graciella van Vliet

Graciëlla van Vliet is medeoprichter van Closure, een dienst waarmee nabestaanden alle abonnementen, contracten en accounts van hun dierbare kunnen opzeggen. Van Vliet startte Closure in 2017 samen met Chantal van der Velde. Met hun bedrijf zetten zij hun exacte en technische achtergrond in op een manier waarmee zij veel mensen in een emotionele en pijnlijke periode van hun leven kunnen ontlasten. Inmiddels zijn er samenwerkingen gestart met partijen als KPN, Telfort, OV-Chipkaart en Ardanta waardoor Closure elke maand honderden nabestaanden ondersteund. Closure won in 2018 de Philips Innovation Award, stond in de finale van TedxAmsterdamWomen en was finalist in de Sprout 25 onder de 25.

 

En nu verder?

De negen meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van Nederland zullen met het LOEY Expertpanel in gesprek gaan over hun ondernemerschap. Het panel beslist zo welke drie ondernemers doorgaan naar de finale van de LOEY Talent Award op dinsdag 10 september. De drie finalisten krijgen de kans zichzelf voor te stellen aan de +250 beste online ondernemers van Nederland tijdens het 2e lustrum van de LOEY Awards. Het aanwezige publiek zal dan via een sms-stemronde beslissen welke ondernemer zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen en de LOEY Talent Award 2019 wint.

 

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners