Stichting LOEY presenteert de 6 meest talentvolle online ondernemers van Nederland

Nog 6 internet ondernemers maken kans op de LOEY Talent Award 2017

Jaarlijks reikt de Stichting LOEY een onderscheiding uit voor de beste online ondernemer van Nederland; de LOEY Award (Leading Online Entrepreneur of the Year). Naast deze onderscheiding reikt de stichting dit jaar voor de tweede keer de LOEY Talent Award uit. Een onderscheiding voor een ambitieuze en talentvolle online ondernemer. Vorig jaar won Hans Ober (Ticketswap) de eerste LOEY Talent Award.

De LOEY Talent Award wordt uitgereikt aan een ambitieuze online ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Het LOEY Expertpanel bestaande uit online deskundigen heeft uit alle inzendingen door de Nederlandse online industrie 6 genomineerden geselecteerd. Alle aangedragen ondernemers zijn beoordeeld op hun bewerkstelligde groei, innovatie en inspiratie, waarbij de nadruk is gelegd op de ontwikkeling die de ondernemer heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

Het LOEY Expertpanel heeft op basis van alle inzendingen en criteria onderstaande online ondernemers benoemt tot de 6 meest talentvolle online ondernemers van Nederland in 2017 (in alfabetische volgorde):

Rick Goud (Zivver)

Rick Goud is medeoprichter van Zivver, een veilige oplossing voor zakelijke e-mail, chat en bestandsuitwisseling. Goud startte met Zivver nadat hij tijdens zijn werk als strategieconsultant bij zorginstellingen grondig inzicht verkreeg in de behoeften van de markt op het gebied van communicatie, veiligheid en systemen. Met Zivver won hij in de afgelopen jaren al verschillende onderscheidingen zoals Present Your Startup 2015, was hij winnaar van de STZ-innovatiechallenge, finalist van de Sprout Challenger 2016 en werd hij 2e in de Nederlandse editie van Get In The Ring 2016. In het voorjaar van 2017 haalde Goud met Zivver een investering op van 3 miljoen euro bij henQ en de zittende investeerders.

Robert den Hollander (Tripaneer)

Robert den Hollander is de oprichter en CEO van Tripaneer, een marktplaats voor unieke thema vakanties. Tripaneer is in 2013 begonnen met BookYogaRetreats.com en inmiddels wereldwijd marktleider in het aanbieden van yoga vakanties. Op de site kunnen 6.000 yoga vakanties in meer dan 100 landen worden geboekt. In het afgelopen jaar heeft Tripaneer snel groeiende sites voor surfvakanties en safari’s gelanceerd. Den Hollander geeft leiding aan een internationaal team van 175 mensen die werken vanuit meer dan 20 landen. Het Tripaneer team is gepassioneerd om zoveel mogelijk mensen een onvergetelijke reiservaring te geven. Tripaneer is zonder externe investering gestart en was 6 maanden na de lancering winstgevend.

Raymond Klompsma (Srprs.me)

Raymond Klompsma is medeoprichter en CEO van srprs.me, een online reisbureau dat klanten op een verrasingstrip stuurt. Klompsma heeft srprs.me in 2014 samen met Stefan Wobben, Marcel Hagedoorn en Tim Beglinger opgericht met de missie om spontaniteit terug te brengen in reizen. Ze merkten dat reizigers hun vakantie ‘kapot googleden’ en daarmee de magie van het reizen verloren. Sinds de oprichting heeft Klompsma met srprs.me meer dan 50.000 reizigers op een verrassingstrip gestuurd en is het bedrijf ook in België en de UK gelanceerd. Srprs.me behoort dit jaar tot de vijf snelstgroeinde technologiebedrijven van Nederland volgens The Next Web.

Thalita van Ogtrop (The Next Closet)

Thalita van Ogtrop is medeoprichter en CEO van The Next Closet, een circulaire online marktplaats voor “high end” tweedehands kleding en accessoires. Met The Next Closet wil van Ogtrop de markt voor tweedehands kleding mainstream, innovatief en toegankelijk te maken. Haar gehele carrière werkt van Ogtrop aan concrete oplossingen voor duurzame thema’s zoals meer bewustzijn in de textielketen. Van Ogtrop startte samen met zakelijk partner Lieke Pijpers met The Next Closet in 2013 en is sinds de start vertienvoudigd in omzet en hiermee de grootste high-end designer marktplaats van Nederland. Van Ogtrop haalde in 2016 een investering van 1 miljoen op bij uitgever Wayne Parker Kent en angel investeerders.

Kristian Valk (Hotelchamp)

Kristian Valk is medeoprichter en CEO van Hotelchamp. Met Hotelchamp wil Valk wereldwijd de hotel industrie ontwrichten door hotels onafhankelijk te maken van dominante online travel agencies zoals Booking.com en Expedia. Valk, met 15 jaar ervaring als ondernemer in technologie, heeft in 2015 samen met mede-oprichter Kasper Middelkoop Hotelchamp opgericht. Deze hyper growth onderneming is binnen 2 jaar gegroeid naar een team van 55 medewerkers en meer dan 1.000 hotels uit ruim 40 landen. Met Hotelchamp won Valk in 2016 de titel Sprout Challenger van het Jaar. In 2016 haalde Valk een investering van 1,75 miljoen euro op bij private investeerders.

Danique Wiltink (Nimbles)

Danique Wiltink is de oprichter van Nimbles, een online platform dat ouders die op zoek zijn naar een tutor voor hun kind en ondernemende tutoren bij elkaar brengt. Wiltink heeft Nimbles opgericht als spin-off van haar eerste bedrijf huiswerkinstituut Didactique. Daar zag zij dat de intransparante markt van bijles & huiswerkbegeleiding met hoge marges rijp was voor disruptie. Wiltink startte in 2015 met Nimbles en won nog voor de start met haar idee de TedX Amsterdam Women startup Award. Binnen een jaar heeft ze samen met haar business-partner Adine Tjeenk Willink meer dan 500.000 euro aan groeigeld opgehaald en het platform uitgerold over de 4 grote steden in Nederland. Na de zomervakantie zal zij het schaalbare concept van Nimbles in heel Nederland uitrollen.

En nu verder?

De zes meest talentvolle online ondernemers van Nederland zullen met het LOEY Expertpanel in gesprek gaan over hun ondernemerschap. Het panel beslist zo welke drie ondernemers doorgaan naar de finale van de LOEY Talent Award op maandag 11 september. Zij krijgen de kans om zichzelf voor te stellen aan de +250 beste online ondernemers van Nederland tijdens de LOEY Awards uitreiking. Het aanwezige publiek zal dan via een sms-stemronde beslissen welke ondernemer zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen en de LOEY Talent Award 2017 wint.

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners