Steven Schuurman (Elastic) wint LOEY Award 2015

Steven Schuurman van Elastic is uitgeroepen tot winnaar van de LOEY Award 2015. De prijs voor beste online ondernemer van Nederland werd woensdagavond uitgereikt. Hanneke Stegweg van iLost won daarnaast de LOEY Starters Award.

Steven Schuurman van Elastic heeft de LOEY Award 2015 gewonnen. Juryvoorzitter Daniel Ropers maakte dit woensdagavond bekend in het bijzijn van de beste 250 online ondernemers van Nederland. Daarnaast won Hanneke Stegweg van iLost de LOEY Starters Award.

De LOEY Awards zijn de onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie die dit jaar alweer voor de zesde keer worden uitgereikt. Ondernemers uit de industrie konden vakgenoten nomineren voor de prijs. Een jury, bestaande uit juryvoorzitter Daniel Ropers (bol.com), Bernhard van Oranje (Levi9), Corinne Vigreux (TomTom), Joost Romeijn (Sundio Group) en Marco Aarnink (oprichter Drukwerkdeal.nl, winnaar LOEY Award 2014), heeft de uiteindelijke winnaar op basis van groei, innovatie en inspiratie geselecteerd.

“Nederland heeft veel kwalitatieve, veelbelovende, online ondernemers. De innovatieve kracht vanuit de online industrie is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie groeit. We zijn dan ook erg trots dat Steven Schuurman de winnaar van dit jaar is en een jaar lang een vertegenwoordiger zal zijn voor de Nederlandse online industrie. De LOEY Awards biedt een platform voor online ondernemers rond groei, innovatie en inspiratie. Met de LOEY Awards zijn we hiermee een belangrijk onderdeel in het Nederlandse ecosysteem en hopen op deze manier anderen aan te moedigen een eigen online onderneming te starten of in de industrie te gaan werken”, aldus Patrick Kerssemakers, CEO van FonQ en voorzitter van de LOEY Awards.

Over de LOEY Award winnaar

Steven Schuurman kreeg op zeer jonge leeftijd veel verantwoordelijkheid bij de softwareleverancier Sogyo na een ingrijpende reorganisatie. Schuurman ontdekte door deze ervaring dat het uitbouwen van bedrijven zijn grote passie is en hij wilde ondernemen. Schuurman heeft sindsdien een aantal bedrijven opgezet en succesvol verkocht waaronder Orange11 en SpringSource. Momenteel is hij oprichter en CEO van Elastic. Elastic levert open source oplossingen voor het analyseren van grote hoeveelheden data (big data). Elastic’s software wordt momenteel gezien als de meest populaire enterprise open source oplossing ter wereld en wordt gebruikt voor vele doeleinden; van het zoeken op Wikipedia, tot het detecteren van aardbevingen door het US Geological Survey. Het is daarom dat Steven met Elastic wereldwijde klanten heeft als ING, TomTom, Facebook, Orange, Netflix, GoldmanSachs en NASA. Naast de activiteiten in de online industrie is Schuurman oprichter en voorzitter van ‘The Dreamery Foundation’, een stichting die een betekenisvolle bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van kinderen in het basisonderwijs en het toekomstperspectief positief wil verbeteren.

De jury over de winnaar van de LOEY Award

Daniel Ropers: “Steven is in staat geweest om met Elastic een schaalbaar en innovatief concept neer te zetten dat een wereldwijde speler is geworden. Steven is ambitieus, toegankelijk en een visionair. Hij onderscheidt zich door het belang en de rol van mensen in zijn bedrijf voorop te stellen. Hij is in staat om steeds de juiste mensen om zich heen te verzamelen en hen onderdeel van het bedrijf te maken. De cultuur die hij hierbij creëert legt de nadruk op eigen verantwoordelijkheid. Steven is echt een voorbeeld van goed online ondernemerschap in Nederland dat niet alleen lokaal, maar internationaal denkt.”

LOEY Starters Award

Naast de winnaar van de LOEY Award is er dit jaar wederom een startende online ondernemer beloond met de LOEY Starters Award. Hanneke Stegweg van iLost mocht de onderscheiding in ontvangst nemen. Stegweg werd gekozen na een stemming in de zaal na afloop van 3 pitches door de finalisten voor de Starters Award. In het voorjaar schreven meer dan 60 startende online ondernemers zich in voor de prijs. Uiteindelijk bleven na een online stemronde 8 kandidaten over, waarna een expertpanel onder leiding van Olivier van Duijn (Algemeen Directeur Marktplaats en General Manager Benelux eBay) de 3 finalisten koos.

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners