Sabrina Pasterski: natuurkunde fenomeen & ondernemer spreekt tijdens 8e LOEY Awards

Op haar negende begon ze met vliegen en op haar twaalfde startte ze haar eerste bedrijf, waarbij ze geheel zelfstandig een luchtwaardig vliegtuig gebouwd heeft. Inmiddels is de Cubaans-Amerikaanse Sabrina Pasterski 24 jaar en werkt ze aan haar promotie onderzoek op Harvard University, over zwarte gaten, zwaartekracht en ruimtetijd, waar ze zelf USD 400.000,- aan funding voor heeft opgehaald. Stephen Hawking citeert haar in zijn werk en ze is een vaste gast in de Forbes ‘30 under 30’.

Sabrina Pasterski verschilt op vele manieren van de gemiddelde 24-jarige, en dat blijkt niet alleen vanwege haar afwezigheid op social media. Pasterski leerde op haar negende om te vliegen en kreeg voor haar tiende verjaardag haar eerste vliegtuig cadeau van haar opa. Datzelfde jaar begon Pasterksi met het verzamelen van onderdelen om aan de slag te kunnen gaan met de bouw van een eigen vliegtuig. Nog voor haar 14e jaar maakte ze haar 1e solovlucht in Canada. Toen ze haar eigen vliegtuig had afgebouwd op haar veertiende stapte ze hiermee naar het Massachusetts Institute of Technology (MIT), die niets anders kon doen dan deze goedkeuren.

In 2010 werd Pasterski toegelaten tot het MIT, waar ze slaagde als beste van haar jaar met het hoogst mogelijke gemiddelde. Nu werkt ze aan haar promotie onderzoek op Harvard, waar ze een aantal van de meest complexe en uitdagende fysische vraagstukken van het moment omtrent zwarte gaten, zwaartekracht en ruimtetijd aangaat. Ook houdt Pasterski zich bezig met kwantumzwaartekracht, waarbij zij zwaartekracht probeert te verklaren aan de hand van kwantumfysica. De potentiële resultaten van dit onderzoek zouden de huidige kennis en begrip van het heelal grondig kunnen veranderen. Het is dan ook niet voor niets dat Jeff Bezos, oprichter van Amazon en Blue Origin, zijn ruimtevaart onderneming , haar in een vroeg stadium een baan heeft aangeboden.

Tijdens de achtste LOEY Awards uitreiking zal Sabrina Pasterski voor het eerst een unieke presentatie geven in Nederland. Middels een persoonlijke presentatie zal Sabrina vertellen over de uitdagingen die zij als jonge wetenschapper en ondernemer is tegengekomen, hoe ze hiermee is omgegaan en wat haar toekomstplannen zijn in een complex vakgebied.

Partners