LOEY Awards zoekt de meest talentvolle online ondernemer van Nederland

De stichting LOEY reikt dit jaar voor het eerst de LOEY Talent Award uit. Een nieuwe onderscheiding voor de meest talentvolle online ondernemer van Nederland. Het Nederlandse publiek kan kandidaten nomineren vanaf vandaag.

Jaarlijks reikt de stichting LOEY een onderscheiding uit voor de beste online ondernemer van Nederland; de LOEY Award. Een winnaar van de LOEY Award is een jaar lang ambassadeur en vertegenwoordiger van het ondernemerschap in de Nederlandse online industrie. Steven Schuurman (Elastic) won vorig jaar de onderscheiding als voorbeeld van goed online ondernemerschap in Nederland.

De LOEY Award wordt dit jaar aangevuld met de LOEY Talent Award. De LOEY Talent Award is een nieuwe onderscheiding voor de meest talentvolle online ondernemer van Nederland. De award wordt uitgereikt aan een ambitieuze online ondernemer die groei en innovatie bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Een ondernemer die in de toekomst kans maakt op de befaamde LOEY Award. De LOEY Talent Award is de opvolger van de jaarlijkse LOEY Starters Award en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Vanaf vandaag kan het Nederlandse publiek een week lang kandidaten nomineren voor de LOEY Talent Award. Via een nominatieformulier op de website loeyawards.nl/talent kunnen talentvolle ondernemers worden aangedragen tot en met zondag 5 juni. Het LOEY Expertpanel bestaande uit online specialisten selecteert vervolgens 6 kandidaten die op woensdag 29 juni mogen pitchen voor het panel. Op basis van de pitches worden 3 finalisten gekozen. Tijdens de uitreikingsavond begin september zal het aanwezige publiek kiezen wie van de drie finalisten zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen.

Patrick Kerssemakers, CEO van FonQ en voorzitter van de LOEY Awards: “De afgelopen zes jaar hebben we met de LOEY Starters Award startende online ondernemers in de schijnwerpers gezet. Inmiddels is het Nederlandse ecosysteem voor start-ups is volwassen geworden en wordt ondersteund door instellingen als incubators en accelerators. Daarnaast heeft het overheidsinitiatief StartupDelta Nederland definitief op de kaart gezet. Met de LOEY Talent Award willen we ons richten op ondernemers die erin slagen vroegtijdige barrières te overwinnen en de massa weet te verbinden aan hun product of dienst. Talentvolle en veelbelovende online ondernemers die anderen in de industrie iets kunnen leren of inspireren. Een kandidaat voor de LOEY Talent Award zou in de toekomst ook kans moeten maken op de LOEY Award.”

Toegang tot het LOEY netwerk

Door een nominatie voor de LOEY Talent Award worden de talentvolle ondernemers uit de online industrie in de schijnwerpers gezet. Finalisten komen in aanraking met een netwerk van top ondernemers uit de Nederlandse online industrie. Tijdens de uitreiking op woensdag 7 september zijn de geselecteerde kandidaten aanwezig, worden de 3 finalisten gepresenteerd op het podium en krijgen de gelegenheid om te netwerken met aanwezige ondernemers. De winnaar krijgt naast de LOEY Talent Award bokaal volop media-aandacht tijdens en na dit event.

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners