LOEY Awards zoekt beste startende online ondernemers van Nederland

De stichting LOEY reikt dit jaar vijf Awards uit aan de beste vijf startende online ondernemers van Nederland. In vijf verschillende categorieën kunnen online starters worden genomineerd of zichzelf nomineren voor de LOEY Starters Awards.

Jaarlijks reikt de stichting LOEY een award uit aan de beste online ondernemer van Nederland. De winnaar van de LOEY Award is een jaar lang ambassadeur en vertegenwoordiger van het ondernemerschap in de Nederlandse online industie. Aanvullend worden dit jaar de LOEY Starters Awards uitgereikt. De LOEY Starters Awards zijn er voor online ondernemers die minimaal een half jaar en maximaal drie jaar bezig zijn met hun onderneming en niet meer dan twee ondernemingen hebben opgezet. Het Nederlandse publiek kan startende online ondernemers nomineren en beoordelen in de categorieën: e-Commerce, Tech, Marketing & Media, Education en e-Health. Starters kunnen t/m 8 augustus worden genomineerd via een nominatieformulier op de websiteloeyawards.nl/starters. Een vakjury selecteert per categorie vervolgens drie online starters, waarna het publiek bepaalt wie de winnaars worden. In de periode van 13 t/m 24 augustus kan het publiek stemmen op de 15 genomineerde finalisten door de vakjury.

“Veel startende online ondernemers zijn innovatief en, net als ervaren ondernemers in de industrie, een inspiratiebron voor anderen. Daarom reiken we, naast de LOEY Award voor beste online ondernemer van Nederland, een eigen LOEY uit aan starters.”, aldus Patrick Kerssemakers, CEO van fonQ en vanaf dit jaar voorzitter van de LOEY Awards. “Juist voor jonge ondernemers is het bijzonder om aan tafel te kunnen zitten met de grote jongens uit de online industrie. Met de aanwezigheid van starters maken we groei, innovatie en inspiratie zichtbaar voor andere starters in de industrie.”

Toegang tot het LOEY netwerk

Met een nominatie voor de LOEY Starters Awards worden Nederlandse startups in de online industrie in de schijnwerpers gezet. Finalisten komen in aanraking met een netwerk van top ondernemers uit de online industrie. Tijdens de uitreiking op 3 september zijn de 15 finalisten aanwezig en krijgen zo de gelegenheid om te netwerken met aanwezigen. Winnaars krijgen naast de LOEY Award bokaal volop media-aandacht tijdens en na dit event.

Eerdere LOEY Starters Award winnaars

Het is voor de vijfde keer dat startende online ondernemers worden beloond met een LOEY. Eerdere winnaars van een LOEY Starters Award zijn Valentijn Bras (Scoupy), Christiaan Henny (eFaqt), Ruben Timmerman (Springest) en Maarten Lens Fitzgerald (Layar).

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden.

Partners