LOEY Awards start zoektocht naar beste startende online ondernemer van Nederland

De stichting LOEY reikt voor de zesde keer een award uit aan de beste startende online ondernemer van Nederland. Het Nederlandse publiek kan online starters nomineren vanaf vandaag.

De stichting LOEY reikt jaarlijks een prijs uit voor de beste online ondernemer van Nederland; de LOEY Award. De winnaar van de LOEY Award is een jaar lang ambassadeur en vertegenwoordiger van het ondernemerschap in de Nederlandse online industrie. Vorig jaar won Marco Aarnink (Drukwerkdeal.nl) de onderscheiding als voorbeeld van goed online ondernemerschap in Nederland.

Naast de felbegeerde LOEY Award wordt aanvullend dit jaar voor de zesde keer de LOEY Starters Award uitgereikt. De LOEY Starters Award is er voor online ondernemers die minimaal een half jaar en maximaal drie jaar bezig zijn met hun onderneming en niet meer dan twee ondernemingen hebben opgezet. Vanaf vandaag kan het Nederlandse publiek startende online ondernemers nomineren.

Via een nominatieformulier op de website loeyawards.nl/starters kunnen kandidaten worden aangedragen tot en met 22 mei. Het LOEY Expertpanel bestaande uit online specialisten selecteert vervolgens 20 kandidaten waarop het Nederlandse publiek tussen 3 en 10 juni online kan stemmen. De 8 overgebleven kandidaten uit deze stemronde pitchen voor het LOEY Expertpanel op 1 juli, waarna 3 finalisten overblijven. Het LOEY Expertpanel zal worden voorgezeten door Olivier van Duijn (Directeur Marktplaats.nl). Tijdens de uitreikingsavond begin september zal bekend worden wie zich de beste startende online ondernemer van Nederland mag noemen.

“In de Nederlandse online industrie wordt veel ondernemerschap getoond door startende ondernemers. Daarom reiken we, naast de LOEY Award voor beste online ondernemer van Nederland, een eigen LOEY uit aan starters”, aldus Patrick Kerssemakers, CEO van fonQ en voorzitter van de LOEY Awards. “Met de LOEY Starters Award willen we online onderschap stimuleren. Voor jonge ondernemers is het waardevol om in contact te komen met ervaren ondernemers uit de online industrie. Met de aanwezigheid van starters maken we groei, innovatie en inspiratie zichtbaar voor andere starters in de industrie.”

Toegang tot het LOEY netwerk

Door een nominatie voor de LOEY Starters Award worden Nederlandse start-ups in de online industrie in de schijnwerpers gezet. Finalisten komen in aanraking met een netwerk van top ondernemers uit de online industrie. Tijdens de uitreiking begin september zijn de finalisten aanwezig en krijgen zo de gelegenheid om te netwerken met aanwezige ondernemers. Winnaars krijgen naast de LOEY Starters Award bokaal volop media-aandacht tijdens en na dit event.

Eerdere LOEY Starters Award winnaars

Het is voor de zesde keer dat startende online ondernemers worden beloond met de LOEY Starters Award. Vorig jaar werden eenmalig vijf startende online ondernemers beloond met de award. Winnaars toen waren Marten Blankesteijn (Blendle), Lars van Wieren (Starred), Fabian Dudek (Nestpick), Zoran Kovacevic (Studygrasp) en Martine Rooth (Fysiovoorjou.nl).

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden.

Partners