Hoe gaat het nu met… Martine Rooth (@martine_rooth)

Vorig jaar wonnen vijf startende online ondernemers een LOEY Starters Award tijdens het 5e jarig bestaan van de prijs. Een jaar later kijken we hoe het met deze starters gaat. In deze aflevering Martine Rooth, oprichter van eHealth88.nl.

Martine Rooth won vorig jaar de LOEY Starters Award in de categorie eHealth met haar onderneming fysiovoorjou.nl. Rooth begon ermee zelfstandig in 2014, vooral is samenwerking met freelancers. Inmiddels zijn een jaar later de activiteiten flink uitgebreid. Op dit moment zijn er twee kantoorruimtes, staat er personeel op de loonlijst en heeft de onderneming een nieuwe naam; eHealth88. “Binnen eHealth88 komen alle werkzaamheden samen waarmee we eHealth diensten aanbieden aan zorgverleners”, verteld Rooth. eHealth88 houdt zich onder andere bezig met het bouwen van websites, advies over eHealth en eHealth diensten als online fysiotherapie. “De stappen om alles te integreren waren heel spannend, maar het pakt goed uit. Na de aanloopfase van begin dit jaar draaien we een gezonde omzet en groeien we door.” Dit jaar wil Rooth verdere groei bewerkstellingen en een duurzaam lange termijn model creëren voor het bedrijf.

eHealth als groeimarkt

Volgens Rooth is eHealth een echte groeimarkt waarin in snel tempo nieuwe initiatieven ontstaan. Rooth: “We zien dat op dit moment de meeste initiatieven ontstaan vanuit de commercie of zorgverleners.” Rooth onderzoekt met haar team waar juist de cliënt of patiënt behoefte aan heeft om hierop relevant en waardevol in te spelen. Doordat ze zelf een achtergrond heeft in de zorg helpt dat hierbij. “Ik merk dat onze klanten er veel waarde aan hechten dat zowel mijn collega’s als ik een achtergrond hebben in de zorg en de uitdagingen en problematiek snappen.”

Als ondernemer op de kaart gezet

Voor Rooth was de uitreiking van de LOEY Starters Award een leuke avond die vooral heel goed voor het eigen netwerk was. Rooth: “De LOEY Starters Award heeft mij als ondernemer op de kaart gezet. Ik zet het winnen van de prijs regelmatig in om binnen te komen bij potentiële klanten. Aangezien ik veel zakelijke klanten heb, gebruik ik het naar onze eindgebruikers bewust niet. Daar heerst vooral een doe-maar-normaal-cultuur.”

Tot besluit heeft Rooth een simpele, maar belangrijke tip voor startende online ondernemers in Nederland: “Duik in een niche waar jouw kennis, passie en kracht ligt.”

Ken of ben jij een online starter? Nomineer dan een startende online ondernemer voor de LOEY Starters Award 2015. Nomineren kan nog tot 22 mei via http://loey.nl/starters.

Volg de pagina van de LOEY Awards op LinkedIn
Volg de LOEY Awards op Twitter: @loeyawards

Partners