Hoe gaat het nu met… Fabian Dudek (@Fabian_Dudek)

Vorig jaar wonnen vijf startende online ondernemers een LOEY Starters Award tijdens het 5e jarig bestaan van de prijs. Een jaar later kijken we hoe het met deze starters gaat. In deze aflevering Fabian Dudek, oprichter van Nestpick.

Sinds het winnen van de LOEY Starters Award vorig jaar in de categorie ‘Marketing & Media’ ging het erg hard met de startup Nestpick. Nespick is de Airbnb voor internationale studenten en maakt verhuur mogelijk van appartementen en woningen aan een jonge doelgroep die voor middellange termijn woonruimte zoekt. Eind 2014 werd in Nestpick geïnvesteerd door het Duitse Rocket Internet om verdere groei mogelijk te maken. Oprichter Fabian Dudek is nu 22 jaar oud, heeft 170 medewerkers onder zich en is met Nestpick nu actief in 8 landen.

Begonnen in Rotterdam, verhuisde Nestpick na de investering van Rocket Internet begin dit jaar naar Berlijn. Vanuit Berlijn werkt Dudek nu hard aan de groei van de onderneming. “Kortgeleden betraden we de Oostenrijkse en Ierse markt. In Frankrijk en Nederland groeien we daarnaast gestaag door om meer universiteitssteden aan te sluiten voor landelijke dekking”, verteld Dudek. “We zijn daarnaast ook van plan om op korte termijn onze diensten buiten Europa te gaan aanbieden.”

Een efficiënt alternatief voor verhuurders

Eén van de trends waarom het concept van Nestpick zo goed werkt is de groeiende groep mensen die internationaal gaan studeren en werken. “Met Nestpick richten we ons hoofdzakelijk op deze groep. Zij zijn in toenemende mate opzoek naar individuele woonruimtes in plaats van een kamer in grote studentenflats.” Volgens Dudek biedt Nestpick daarnaast een passende oplossing voor de stijgende prijzen in de huurmarkt. “Hoewel de deeleconomie helpt onbenutte ruimtes te verhuren, worden juist ruimtes vaak bezet gehouden om alleen te verhuren voor korte periodes. Met Nestpick bieden we een efficiënt alternatief aan voor verhuurders in plaats van het tijdelijk verhuren aan toeristen.”

Wereldwijd huren en verhuren met Nestpick

Voor dit jaar heeft Dudek als belangrijkste doel een wereldwijde uitrol van de startup. Daarnaast wil Dudek echt zijn stempel drukken op de wereldwijde huurmarkt. “Iedereen zou straks overal ter wereld een flat moeten kunnen huren van iedereen. Ik geloof in de kracht van de markt en met Nestpick maken we de huurmarkt weer interessant.” Nestpick moet er volgens Dudek voor zorgen dat mensen weer plezier hebben in het zoeken naar een onderkomen.

Motivatie, vertrouwen en wijze lessen

Het winnen van de LOEY Starters Award was voor Dudek waardevol in verschillende opzichten. “In eerste opzicht was het winnen van de award een echte motivatie en gaf ons vertrouwen voor de toekomst om onze doelen en visie verder te verwezenlijken. Maar de LOEY Starters Award gaf ons ook de kans om veel interessante en inspirerende ondernemers te ontmoeten zoals Kees Koolen. Van hem heb ik in een korte tijd veel interessante lessen geleerd.” Als laatste noemt Dudek nog de aandacht die de startup kreeg na het winnen van de prijs. “De aandacht rond ons merk was essentieel om investeerders te overtuigen.”

“Laat je niet verblinden door de gevestigde orde”

Jezelf niet laten verblinden door de grote bedrijven om je heen is het belangrijkste advies dat Dudek heeft voor Nederlandse startende online ondernemers. “Elke onderneming moet ergens starten en in dat proces is van belang om anders te denken en handelen dan de gevestigde bedrijven. Denk ook alleen over de dag van morgen in plaats van volgend jaar. Doe alles stap voor stap.”

Ken of ben jij een online starter? Nomineer dan een startende online ondernemer voor de LOEY Starters Award 2015. Nomineren kan nog tot 22 mei via http://loey.nl/starters.

Volg de pagina van de LOEY Awards op LinkedIn
Volg de LOEY Awards op Twitter: @loeyawards

Partners