Bas Beerens (WeTransfer) wint LOEY Award 2016

Bas Beerens, oprichter van WeTransfer, is uitgeroepen tot winnaar van de LOEY Award 2016. De prijs voor beste online ondernemer van Nederland werd woensdagavond voor de zevende keer uitgereikt. Hans Ober van Ticketswap won daarnaast de eerste LOEY Talent Award.

Bas Beerens van WeTransfer heeft de LOEY Award 2016 gewonnen. Juryvoorzitter Daniel Ropers maakte dit woensdagavond bekend in het bijzijn van de 250 beste online ondernemers van Nederland. Daarnaast won Hans Ober van Ticketswap de eerste LOEY Talent Award.

De LOEY Awards zijn de onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie die dit jaar voor de zevende keer worden uitgereikt. Ondernemers uit de industrie konden vakgenoten nomineren voor de prijs. Een jury, bestaande uit juryvoorzitter Daniel Ropers (bol.com), Bernhard van Oranje (Levi9), Joost Romeijn (Sundio Group) en Steven Schuurman (oprichter Elastic, winnaar LOEY Award 2015), heeft de uiteindelijke winnaar op basis van groei, innovatie en inspiratie geselecteerd.

“We kijken vaak naar bijzondere ondernemers met succes het buitenland, maar ook Nederland heeft veel kwalitatieve, talentvolle en zeer inspirerende online ondernemers. Met de LOEY Awards zetten we de succesvoorbeelden van online ondernemerschap in Nederland in de schijnwerpers en bieden we onze helden een podium. We zijn dan ook erg trots dat Bas Beerens dit jaar de winnaar van LOEY Award is en een jaar lang een vertegenwoordiger zal zijn voor de Nederlandse online industrie. De LOEY Awards biedt een platform voor online ondernemers rond groei, innovatie en inspiratie. Met de LOEY Awards zijn we hiermee een belangrijk onderdeel in het Nederlandse ecosysteem en hopen op deze manier anderen aan te moedigen een eigen online onderneming te starten of in de industrie te gaan werken”, aldus Patrick Kerssemakers, CEO van webwarenhuis FonQ en voorzitter van de LOEY Awards.

Over de LOEY Award winnaar

Bas Beerens richtte in 1997 het marketingbureau Oy Communications op. Om koerierskosten te besparen ontwikkelde Bas zelf een tool om grote videobestanden gemakkelijk en snel te versturen naar klanten. Positieve respons uit zijn omgeving zorgde ervoor dat Bas in 2009 het idee kreeg om de technologie breder in te zetten. Met co-founder Nalden creëerde hij WeTransfer, een online service die zich kenmerkt door de eenvoudige werking,design en paginavullende wallpapers. De dienst is inmiddels actief in meer dan 220 landen en er worden meer dan een miljard bestanden per jaar verstuurd. Die groei heeft Bas te danken aan de virale bekendheid die WeTransfer snel verkreeg. Het bedrijf heeft vanaf dag 1 de creatieve industrie gesteund; 30% van de ‘wallpapers’ wordt weggeven aan creatieven. Daarnaast biedt de simpele tool ook een content platform: WeTransfer presenteert constant samenwerkingen met nieuw talent op het gebied van muziek, film en kunst, en voegt zo een discovery element toe. Dit jaar breidt WeTransfer uit naar de Verenigde Staten: deze maand opent het eerste kantoor in Los Angeles. Eerder dit jaar is Bas gestart met WeMarket, een online marktplaats waar professionele inkopers en verkopers elkaar kunnen vinden. Een nieuwe uitdaging waar Bas het afgelopen jaar veel tijd in heeft gestoken. Bas werd dit jaar door de Verenigde Naties benoemd tot Entrepeneur of the World vanwege zijn veelzijdige ondernemerskwaliteiten en de wereldwijde impact van WeTransfer.  

De jury over de winnaar van de LOEY Award

Daniel Ropers: “Bas is in staat geweest om van WeTransfer een wereldwijd succes te maken. Het succes van WeTransfer is vooral toe te schrijven aan het tegendraads ondernemerschap van Bas, dat getuigt van veel visie en lef. Dat blijkt onder andere uit zijn vastberadenheid om ‘wallpaper advertenties’ te verkopen aan adverteerders, iets wat hiervoor ongebruikelijk was in de industrie. Zijn focus daarnaast op de virale verspreiding van WeTransfer als belangrijkste marketinginstrument, maakt het dat Bas, ondanks het risico om gekopieerd te worden, meer dan 90 miljoen mensen weet te verbinden aan zijn dienst. Bas is een unieke ondernemer dat een brug weet te slaan tussen het conceptuele idee en de techniek, waardoor zijn producten veel gebruikers weet aan te spreken. Bas is kortom echt een voorbeeld voor ondernemerschap in de Nederlandse online industrie dat laat zien hoe je met een goed product de wereld kunt veroveren.”

LOEY Talent Award

Naast de winnaar van de LOEY Award is er dit jaar voor het eerst de LOEY Talent Award uitgereikt. Een nieuwe onderscheiding voor een ambitieuze en talentvolle online ondernemer die groei en innovatie heeft bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. Hans Ober van Ticketswap mocht de onderscheiding in ontvangst nemen. Hans Ober werd gekozen na een stemming in de zaal na afloop van een korte voorstelronde met de 3 finalisten. In het voorjaar werden meer dan 225 talentvolle online ondernemers voorgedragen voor de prijs. Uiteindelijk werden 5 ondernemers genomineerd, waarna een expertpanel onder leiding van Ernst Keyzer (Managing Director Digital bij de Telegraaf Media Groep) de 3 finalisten koos.

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners