LOEY Awards presenteert de 5 meest talentvolle online ondernemers van Nederland

Vandaag presenteert de Stichting LOEY de 5 meest talentvolle online ondernemers van Nederland. Uit meer dan 225 inzendingen heeft een LOEY Expertpanel vijf in het oog springende ondernemers geselecteerd die nog kans maken op de LOEY Talent Award 2016. De top vijf bestaat uit (in alfabetische volgorde): Jeroen Arts (Deskbookers), Nick Bortot (BUX), Micha Hernandez van Leuffen (Wercker), Martijn Nijhuis (Roamler) en Hans Ober (TicketSwap).

Jaarlijks reikt de Stichting LOEY een onderscheiding uit aan de beste online ondernemer van Nederland; de LOEY Award (Leading Online Entrepeneur of the Year). Naast deze onderscheiding reikt de stichting dit jaar de LOEY Talent Award uit. Een nieuwe onderscheiding voor een ambitieuze en talentvolle online ondernemer die groei en innovatie heeft bewerkstelligt en hiermee anderen in de Nederlandse online industrie inspireert. De LOEY Talent Award is de opvolger van de jaarlijkse LOEY Starters Award en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Meer dan 225 inzendingen voor de LOEY Talent Award
Van 30 mei t/m 5 juni kon het Nederlandse publiek via de LOEY Awards website kandidaten aandragen voor deelname aan de LOEY Talent Award. Uit de meer dan 225 online inzendingen heeft het LOEY Expertpanel, bestaande uit experts in ondernemerschap en de online industrie, een selectie gemaakt van 5 talentvolle Nederlandse online ondernemers. Alle aangedragen ondernemers zijn beoordeeld op hun bewerkstelligde groei, innovatie en inspiratie, waarbij de nadruk is gelegd op de ontwikkeling die de ondernemer heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

Het LOEY Expertpanel heeft op basis van alle inzendingen onderstaande online ondernemers benoemt tot de 5 meest talentvolle online ondernemers van Nederland in 2016 (in alfabetische volgorde):

1. Jeroen Arts (Deskbookers)
2. Nick Bortot (BUX)
3. Micha Hernandez van Leuffen (Wercker)
4. Martijn Nijhuis (Roamler)
5. Hans Ober (TicketSwap)

Jeroen Arts (Deskbookers)

Jeroen Arts is medeoprichter van Deskbookers, een online reserveringsplatform voor werkplekken en vergaderruimtes. Arts richtte in 2013 Deskbookers op en bouwde het uit tot een platform waar maandelijks 7.000 reserveringen per maand worden verwerkt. Deskbookers bevindt zich in een markt die langzaam van offline naar online beweegt. Hiermee is het businessmodel ontwrichtend in een markt die vooral gestuurd wordt door het aanbod. Deskbookers richt zich op de vraag van de klant door het flexibel reserveren van een werkplek naar keuze. Veel nadruk legt Arts op persoonlijke ontwikkeling in het bedrijf. Zijn team krijgt veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling wat aan de schaalbaarheid ten goede komt. Arts haalde met Deskbookers in december vorig jaar een investering op van 1,5 miljoen bij Point Nine Capital en particuliere investeerders.

Nick Bortot (BUX)

Nick Bortot is oprichter van beursapp BUX, de app die beleggen op een eenvoudige, goedkope, leerzame en vooral leuke manier aanbiedt. Bortot signaleerde een latente interesse bij veel consumenten voor beleggen op de beurs. Met BUX, dat inmiddels bijna een half miljoen gebruikers heeft, wil Bortot binnen twee jaar in heel Europa actief zijn en bovendien het eerste ‘lifestyle’ merk bouwen in de financiële wereld; een merk dat aantrekkingskracht heeft op vooral jonge mensen. Bortot legt veel nadruk op het vinden van de juiste talenten voor zijn onderneming. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak en uitdaging om talenten te vinden die het bedrijf een stap verder brengen. Bortot haalde met BUX begin dit jaar een investering van 6,1 miljoen euro op bij het Duitse Holtzbrinck Ventures.

Micha Hernandez van Leuffen (Wercker)

Micha Hernández van Leuffen is de oprichter van softwareplatform Wercker. Met Wercker kunnen softwareontwikkelaars samenwerken om sneller software te bouwen en lanceren. Ontwikkelaars kunnen hun werk als legoblokjes met elkaar delen, waardoor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen sneller verloopt. Op dit moment richt Hernández van Leuffen zich met Wercker op groei in de internationale zakelijke markt. Daarvoor zijn kantoren geopend en team opgezet in San Francisco en Londen, naast het hoofdkantoor in Amsterdam. Hernández van Leuffen haalde met Wercker begin dit jaar een investering van 4,6 miljoen euro op bij Inkef Capital.

Martijn Nijhuis (Roamler)

Martijn Nijhuis is de medeoprichter van crowdsource-platform Roamler. Via Roamler kunnen bedrijven eenvoudig taken laten uitvoeren door grote groepen mensen (communities), niet zijnde personeel. Hiermee richt Roamler zich onder andere op de retailbranche waar Roamler wordt ingezet voor het verzamelen van data op de winkelvloer. Daarnaast is Roamler ook in technologie aan de slag via een samenwerking met Eneco. Nijhuis wil met Roamler de manier waarop wij werken veranderen door de inzet van technologie. Zo komen mensen die lange tijd thuis zaten door Roamler weer aan het werk. Roamler haalde begin dit jaar een investering op van 4,5 miljoen bij het Nederlandse Endeit Capital.

Hans Ober (TicketSwap)

Hans Ober is de medeoprichter van tweedehands ticketsplatform TicketSwap. Met TicketSwap kunnen tweedehands kaartjes op een veilige en eerlijke manier worden gekocht en verkocht. TicketSwap telt 900.000 gebruikers en Ober wil graag verder uitbreiden in het buitenland. Ober heeft met TicketSwap in korte tijd veel bekendheid weten te verkrijgen en de ticketmarkt in Nederland ontwricht. Ober geeft zijn team veel vrijheid en ruimte voor eigen ondernemerschap. Ober heeft nu 34 mensen in dienst, een team dat gaandeweg verder is gegroeid. Er heeft nog geen investeringsronde plaatsgevonden.

En nu verder?
De vijf meest talentvolle online ondernemers van Nederland zullen met het LOEY Expertpanel, onder leiding van Ernst Keyzer (Telegraaf Media Groep) in gesprek gaan over hun ondernemerschap. Het panel beslist zo welke drie ondernemers doorgaan naar de finale van de LOEY Talent Award op woensdag 7 september. Zij krijgen de kans om zichzelf voor te stellen aan de +250 beste online ondernemers van Nederland tijdens de LOEY Awards uitreiking. Het aanwezige publiek zal dan via een stemronde beslissen welke ondernemer zich de meest talentvolle online ondernemer van Nederland mag noemen en de LOEY Talent Award wint.

Over de LOEY Awards
De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Endeit Capital en Peak Capital.

Partners