3 finalisten LOEY Starters Award 2015 bekend

De 3 finalisten voor de LOEY Starters Award 2015 zijn bekend. Tim de Kraker (Bardoggy), Derk Roodhuyzen de Vries (Fixico) en Hanneke Stegweg (iLost) dingen nog mee naar de titel van beste startende online ondernemer van Nederland. Het LOEY expertpanel, onder leiding van Olivier van Duijn (General Manager Benelux eBay), heeft de 3 finalisten geselecteerd na een selectiemiddag bij Deloitte Digital in Amsterdam.

Tim de Kraker (Bardoggy), Derk Roodhuyzen de Vries (Fixico) en Hanneke Stegweg (iLost) zijn de 3 finalisten voor de LOEY Starters Award 2015. Tijdens een selectiemiddag met het LOEY expertpanel, onder leiding van Olivier van Duijn (General Manager Benelux eBay), zijn de drie kandidaten gekozen na een pitchronde. In totaal maakten acht kanshebbers, na een online stemronde begin juni, nog kans op de award.

De 3 finalisten

De drie finalisten geselecteerd door het LOEY expertpanel zijn (op alfabetische volgorde):

Tim de Kraker (BarDoggy)

Tim de Kraker

Tim de Kraker is oprichter van Bardoggy. Het concept biedt een loyaliteitsprogramma om klanten te binden voor de uitgaanswereld. Tim startte met Bardoggy nadat hij werkte in de grafimediaindustrie. Met het concept wil Tim gastvrijheid in de uitgaanswereld automatiseren. Tim won eerder dit jaar de prestigieuze ‘McKenzie Pitch to Partner contest’ in New York en wil nu verder internationaal groeien naar steden als Londen, Madrid, Lissabon en New York.

Derk Roodhuyzen de Vries (Fixico)

Derk Roodhuyzen de Vries

Derk Roodhuyzen de Vries is de medeoprichter van het schadeherstelnetwerk Fixico. Met Fixico ontvangt iedereen gemakkelijk offertes bij autoschade. Derk richtte Fixico op samen met Mark van Laar. Na een succesvolle pilot in Amsterdam is het concept landelijk uitgerold en heeft meer dan 3 miljoen euro aan schades verwerkt. Derk was eerder de oprichter van DRDV drivers dat privéchauffeurs verzorgde. Met Fixico wil Derk echte vernieuwing brengen in de automotive markt.

Hanneke Stegweg (iLost)

Hanneke Stegweg

Hanneke Stegweg is de oprichtster van iLost; de zoekmachine voor gevonden voorwerpen. Met het concept worden gevonden en verloren voorwerpen bij elkaar gebracht. iLost wil internationaal uitbreiden en zal daarom binnenkort van start gaan met een nieuwe investeringsronde. In Nederland zijn de grootste bioscopen, festivals en gemeenten aangesloten bij iLost. Hanneke werkte eerder bij corporate ondernemingen als IBM en Philips.

Het LOEY Expertpanel

Het LOEY expertpanel wordt voorgezeten door Olivier van Duijn, General Manager Benelux van eBay. Daarnaast hebben zitting in het expertpanel: Peter Jan Rubingh, Mathijs van Doormalen (Lexence), Eric van Westbroek (PostNL), Daan Witteveen (Deloitte Digital), Koen Koppen (Klarna), Herman Mantel (Telegraaf Media Groep) en Danny Sengers (Topicz:creative).

De selectiemiddag vond plaats bij Deloitte Digital in het nieuwe onderkomen The Edge in Amsterdam Zuid. Naast de pitches was er een speciale sessie voor de kandidaten met ondernemers en investeerders Marco Aarnink en Marcel Beemsterboer.

De LOEY Starters Award is de onderscheiding voor de beste startende online ondernemer van Nederland die naast de LOEY Award wordt uitgereikt op woensdag 2 september. De stichting LOEY reikt deze award uit aan de beste online ondernemer van Nederland. Beide onderscheidingen worden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt.

Over de LOEY Awards 

De LOEY Awards zijn onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Doel van de LOEY Awards is het stimuleren van de groei, innovatie en inspiratie in de online industrie in Nederland. De innovatieve kracht vanuit deze branche is gigantisch en het belang van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie is evident. Succesvolle ondernemers worden middels de LOEYs zichtbaar gemaakt wat bijdraagt aan de verdere uitbouw van online initiatieven en samenwerkingsverbanden. De LOEYs zijn een gezamenlijk initiatief van Van den Ende & Deitmers en Peak Capital.

Partners